Το lefkara.org.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.
  • info@lefkara.org.cy
  • +357-24-342422
  • 8am - 3pm / Δευτ. - Παρ

xorodia lefkaron 2014Η χορωδία του Δήμου Λευκάρων ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1994. Από τότε και κάθε χρόνο δημιουργεί και παρουσιάζει μοναδικές παραστάσεις στο Ετήσιο Φεστιβάλ Λευκάρων οι οποίες έχουν γίνει θεσμός. Η Χορωδία του Δήμου Λευκάρων είναι μικτή και αριθμεί περίπου 35 μόνιμα μέλη.

Στο σύντομο ιστορικό της έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, με κορυφαίες εκδηλώσεις τις συναυλίες των μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μίμη Πλέσσα και Γιώργου Χατζηνάσιου που έγιναν στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λευκάρων.

Η χορωδία κυκλοφόρησε ψηφιακό δίσκο με 4 τετράφωνα κυπριακά τραγούδια με τίτλο «Τα Λεύκαρα» από το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου. Toν Αύγουστο του 2007 η Χορωδία τραγούδησε στη Συναυλία του μεγάλου Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα στα πλαίσια του Φεστιβάλ, μια συναυλία σταθμός καθ' ότι έμελλε να είναι η τελευταία συναυλία που έδωσε ο μουσικοσυνθέτης.

Η πολιτιστική προσφορά της χορωδίας είναι σημαντική και στόχος της είναι η συνεχής της βελτίωση και προσφορά στα ευρύτερα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου