Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

lefkara-thumb

Πιάνουν δουλειά οι Μεταπτυχιακοί φοιτητές του πανεπιστημίου FREDERICK το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα αρχίζει η μελέτη, ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός υλοποίησης προγράμματος στήριξης των ετοιμόρροπων οικοδομών μας αλλά και των αξιόλογων κτισμάτων μας.

Μετά από τη συνάντηση που είχαμε με τον καθηγητή Δρ Μίλτο Δημοσθένους, συμφωνήθηκε η συνεργασία με το πανεπιστήμιο και ετοιμάζεται πρωτόκολλο συνεργασίας που θα υπογραφεί με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δρ Γιώργο Δημοσθένους.

lefkara-thumb

Έντονη ήταν η αντίδραση μας στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για την μελέτη και την πιθανότητα αδειοδότησης νέων λατομικών ζωνών στην ευρύτερη περιοχή των Λευκάρων. Ενώνουμε την φωνή μας και την αντίδραση μας με όλες τις κοινότητες της περιοχής που επηρεάζονται και απαιτούμε όπως σταματήσει άμεσα η διερεύνηση της πιθανότητας αδειοδότησης.

Έντονη ήταν επίσης η αντίδραση μας στο ότι δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση και κανένας σεβασμός προς τις Τοπικές Αρχές που επηρεάζονται και θεωρήσαμε πρόκληση ότι ήδη έχουν δαπανηθεί περίπου €80000 για έρευνες και μελέτες στην περιοχή. Για μας προτεραιότητα έχει η ποιότητα της ζωής των πολιτών η προστασία του περιβάλλοντος η προστασία του δάσους της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής . Τους καλούμε να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

lefkara-thumb

Ο Δήμος Λευκάρων θα φιλοξενήσει για άλλη μια χρονιά την επιτυχημένη διοργάνωση των διεθνών ποδηλατικών αγώνων Cyprus Sunshine Cup 2019 στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2019.

Είναι οι μεγαλύτεροι ποδηλατικοί αγώνες που διοργανώνονται στην Κύπρο και στους οποίους συμμετέχουν 200 ποδηλάτες Παγκοσμίου φήμης, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ανάμεσα σ΄ αυτούς και οι:

Jaroslav Kulhavy: Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο 2012 και Αργυρός στο Ρίο το 2016. Μετρά ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τρία Πρωταθλήματα Ευρώπης. Ήταν ο νικητής των «Αυξεντείων» το 2012, 2015 και το 2017. Κανένας αθλητής δεν έχει κερδίσει τα «Αυξέντεια» πάνω από τρεις φορές. Howard Grotts: Ο Αμερικάνος έχει στο παλμαρέ του τρία πρωταθλήματα ΗΠΑ ενώ πέρσι μαζί με τον Kulhavy ήταν οι νικητές του Cape Epic, του δυσκολότερου αγώνα Mountain Bike στον κόσμο.

Anna Van Der Breggen: Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2018 και δύο φορές νικήτρια του Giro d’ Italia, η Ολλανδέζα θα υπερασπιστεί στα «Αυξέντεια» την περσινή της πρωτιά.

Annika Langvad: Η Δανέζα πέντε φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και είναι η πολυνίκης των «Αυξεντείων» αφού μετρά τρεις πρωτιές (2010, 2012 και 2015).

Githa Michiels: Βελγίδα πρωταθλήτρια που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2018. Ήταν η νικήτρια των «Αυξεντείων» το 2017.

Περισσότερα Άρθρα...